Това съм аз..щурчо. Приятно ми е да се запознаем..

Това съм аз..щурчо. Приятно ми е да се запознаем..
Добре дошли с мен в моите приключения..

неделя, 10 юни 2012 г.

Картичка за Наско и Вели

Няма да се оплаквам от мама този път..

Не,че няма от какво..- сами виждате, колко рядко намира време да публикува творбите ми.
Но..не мога да не й призная,че преди три дни дойде и ме помоли да направим заедно нещо за празника на Наско и Вели.
С нея понякога четем какви ги вършат те и..честно..много се забавлявам с тях. Страхотни са! Мисля,че Вели е много по-свободна от мама и намира време за Наско...(ама..не казвайте на мама..-тя сигурно си мисли,че времето, което ми отделя е достатъчно..)
Та..спомена мама,че ще правим нещо заедно и..аз веднага й казах:"Картичка!" (ама разбира се..- нали тя непрекъснато прави картички!Защо да не направим една заедно..) Така де..заедно, ама..мама вместо да извади материалите за картички и да седне с мен да творим , тръгна да снима поредната си картичка "на светло" в другата стая и..аз след нея.. Само, че..въоръжен с "моите си материали.." Докато ме види мама, вече бях почти готов с картичката.. Тя се включи на финала, като ми позволи да ползвам една от нейните панделки за украса..след като я помолих..(сам съм я избирал- надявам се да ви харесва). Избрах тази, защото...някак ми се стори подходяща ..почти като небе е...(Между другото..мама дори с лепилото си ми услужи!...а обикновено не ми го дава..)
 Не мога да не й призная,че в последния момент, дори успя да фотографира част от процеса по създаването на картичката..
Ето вижте:Наско, Вели,...ето я картичката за вашия празник:

Надявам се да ви зарадва, понеже...не знам дали на мама ще й остане време да направим друга. За тази съм ползвал един печат който много харесах от мамините (няма да излъжа, ако ви кажа, че мама има доста печати, които не ползва и ми позволява аз да ползвам за своите творби. Този печат е тъкмо такъв.Преди време, мама прави картичка с такъв и..за целта беше напечатала достатъчно, за да ми подари един :) ) Оформил съм ъгълчетата му с един перфоратор за ъгълчета, който мама ми дава да ползвам само за своите печати и за хартии, които тя няма да ползва. И накрая..залепих панделката.. Ако трябва да съм честен, след като мама приключи с фотосесията на картичката, заоблих и ъгълчетата с панделката , само че без перфоратора, а с моята ножичка. Мама обаче не я е снимала в напълно завършения й вид...(Наско, сложил съм дори пушек на комина..за по-уютно..) Помолих мама да публикува каквото е снимала, за да успеем да ви покажем навреме нашия поздрав, пък..ако остане време..може да успее мама да снима картичката и в завършен вид..(или дори да направим някоя следваща картичка двамата..) А вие..продължавайте все така да ни радвате.Честит празник! п.п: Ето я и картичката в завършен вид.(Добавил съм едно дърво..Малко е, но...толкова ми е мястото)Много държах, мама да снима и задната страна на картичката (не знам защо мама я нарича етикетче..) Там съм нарисувал розов храст..

 


 Нали няма нищо,че без да искам го надписах за мама? (Не точно без да искам.., но..понеже много си харесах крайния резултат, ми се искаше да я подаря на мама..) Все пак, нали не само по празниците можем да подаряваме на любимите си хора малко усмивки...?
 И..нищо,че я надписах за мама, тя е правена специално за вашия празник..
( мама само записва днес каквото й казвам - много ми е добричка, нали?)

2 коментара:

 1. Какво да ти кажа, Саше... такива сме ние майките - вечно забравящи и бързащи за своите си работи. Мисля обаче, че си се справил много добре и без нейна помощ :) И под голяма тайна ще ти призная, че и на мен това ми е един от любимите печати!
  Благодарим ти за участието в празничния ни конкурс и не спирай да майсториш!

  ОтговорИзтриване
 2. Вели, благодаря ти.Радвам се,че ти харесва избора ми на печат. Имам една идея за майсторийка за днес...ако мама не е много заета и не забрави за вашия празник, може да включи и нея в конкурса ви.
  Ако пък не успее..аз ще ти я покажа тук после.
  Сега ще я разкажа на мама..

  ОтговорИзтриване